- My 8 months pregnancy - Selasa, 05 Februari 2013


Yay... Postingan di Tahun 2013!

Sekarang sudah tahun 2013, gak nyangka loh ya, umur kehamilan saya sudah memasuki 34 minggu. Alhamdullilah, si kecil ini sehat, bahkan cenderung kelebihan berat badan. Huhuhu. Kemarin sudah disuruh diet sama si dokter, kalau memang ingin lahiran normal. Berat si jabang bayi berkisar 2,4kg. Saya periksa di RSB Avisena dengan dr. Ari Waluyo, yang ganteng komunikatif dan calming... Selama kehamilan ini saya cuma dikasih vitamin Folamil Genio (asam folat yang ada DHAnya biar kelak anaknya pinter) dan Elkana yang berupa kalsium. Aku juga minum vitamin C, supaya ga gampang sakit. Soalnya yang namanya bumil, ga enak banget loh kalo sakit, bahkan cuma flu aja. Aku sudah harus kontrol tiap dua mingguan (suami agak komplain, karena mihilll katanya.. hihihi. Gpp to mas, kan demi calon anak kita yang sehat). Terus pas cek terakhir akhirnya ketahuan lah jenis kelamin anakku. Yes... it will gonna be a baby boy! Kata dr. Ari "Ye.. bakal dapet jagoan nih.. Dua bijinya keliatan." Si suami yang liat cuman senyam senyum aja, he wishes our first children would be a baby boy. But then again, he wouldn't mind if it is a girl. The important thing is the mother and the baby would be safe and healthy.

Dua minggu menjalani diet, sepertinya akan gagal. Entah.. sepertinya susah banget mengontrol hanya memakan karbohidrat yang di kurangi dan banyakin sayur dan buah. Yes.. sekarang makan sayur dan buahnya meningkat, tapi rasa lapar tetap tak mau pergi. Aku kudu piye? Mudah-mudahan ga ditegor sama dr. Ari deh pas hari Kamis periksa. Agak heran juga, selama 8 bulan hamil, cuma naik 7 kilo, dan 2,4kg nya lari ke bayi semua. Belum lagi berat air ketuban dan placenta si bayi. Jd ke tubuh si emak cuma naik bangsa sekilo dua kiloan kali ya.

Kalau ada yang tanya "Nit, keluhan selama hamil apa aja sih?"
Jawabannya banyak.
1. Mabok. Klo aku 1-5 bulan sudah pasti mabok. 1-3 bulan, nasi ga bisa masuk. Makanan apapun ga ada yang enak. Pada tahap ini berharap badai cepat berlalu. Si Suami terpaksa ambil inisiatif suapin (walau hanya malam hari), yang kemudian dilanjutkan dengan membuang makanannya ke kamar mandi. Bulan 4-5 masih mual dan muntah. Tapi ga separah bulan 1-3, yang klo ngeliat makanan bawaannya pengen muntah. Bulan 4-5 setiap makan nasi muntah, tapi klo bentuknya roti ga muntah, tapi eneg bawaannya. Air putih juga pahit.. Diakalinnya ya minum susu UHT Ultra, dengan ukuran yang paling kecil. Oh ya.. saya ga minum susu Ibu Hamil, karena 4 dari 5 dokter kandungan yang saya temui, 4 diantaranya bilang ga perlu. Susu Ibu Hamil hanya menggemukan si Ibu, dan di Luar Negeri sono pun ya ga populer. Dan setelah browsing sana sini, ga perlu itu memang Susu Hamil.
2. Rambut Rontok. Rambut rontok dialami pas bulan 1-5 kehamilan
3. Lemas. Apa ini mungkin karena makannya jarang dan muntah terus ya?
4. Migrain dan sakit kepala. 1-5 bulan kehamilan, hampir dua hari sekali kena migrain dan sakit kepala. Pokoknya yahut deh!
5. Keliyengan. Di bulan ke 5, klo berdiri dunia serasa berputar. Dan sudah di acc sama dokter minum Sangobion. Cuma minum 3 minggu, habis itu lepas, alhamdullilah sekarang ga pernah keliyengan lagi.
6. Selangkangan dan tulang ekor sakit. Tulang ekor sakit tiap duduk, katanya sih coba duduknya tulang ekornya lurus. Tapi kayaknya ga ngebantu, tulang ekornya masih sakit tuh. Klo selangkangaan sakit, disuruh senam hamil sama Mbak Fifiet, temen twitterku yang cantik dan baik banget. Alhamdullilah, setelah praktekin senam hamil sekitar 5 kali di rumah, sakit selangkangan berangsur sembuh. Ga enaknya sakit tulang selangka itu, bahkan mau pakai celana dalam saja harus dipakaikan suami. Ngangkat kaki gak kuat.
7. Susah cari posisi tidur. Perut semakin besar, semakin sulit tuh untuk nyari posisi tidur enak. Setiap saya tidur miring, ke kanan dan ke kiri, selalu saja bangun tidur dengan bahu sakit dan tangan ketindihan. Dan akibat dari tangan ketindihan ini, pergelangan tangan sebelah tangan ngilu mau dipakai ngapa-ngapain. Bahkan buat ngupil sekalipun :(
8. Emosian. Jadi gampang marah, gampang nangis. Waktu hamil 6 bulan habis ngamuk sama petugas2 Indomaret karena suatu hal.
9. Flek coklat. Muncul beberapa kali ketika kehamilan bulan ke 3, hilang karena saya bedrest 2 hari. Dan kemudian muncul lagi di bulan keempat, bedrest lagi 2 hari lalu hilang, lalu ketika kena cacar di bulan ke 5. Saat itu badan panas dan stress, jadi ngeflek deh

Mungkin segitu keluhan yang dirasakan ketika kehamilan sampai 8 bulan ini. Walau mengalami keluhan tersebut Insya Allah ikhlas, karena itu lah perjuangan seorang ibu, agar mendapatkan bayi kecil dan lucu. Makanya, sekarang tambah ngerti, kenapa dulu ibuku sering bilang "Kasih Ibu sepanjang masa dan kasih anak sepanjang galah".

Emak... I love you. Thank you so much

7 Comments:

At 13 Maret 2013 12.32, Anonymous Anonim bilang

IctDamNqjGxo [url=http://adidas51.webnode.jp/]ナイキ air[/url]MefXvgNteBfy [url=http://nikeonline.blog.fc2blog.net/]nike sb[/url]MtpWwbXjsYeb [url=http://nikeair350.blog.fc2.com/]nike シューズ[/url]HfzKmaZumNoc [url=http://nikeshose.blog.fc2.com/]スニーカー nike[/urlCicOjiPntDpe [url=http://nikeonlie11.blog.fc2blog.net/]ナイキ[/url]TyvJjsXwzLtn [url=http://ナイキシューズ.seesaa.net/]nike free[/url]PzpLzzTghKoo [url=http://シューズナイキ.seesaa.net/]free nike[/url]DwoDcsDlxXmv [url=http://nikeair11.seesaa.net/]スニーカーナイキ[/url]MvbCioDenXqn [url=http://niker.seesaa.net/]スニーカー nike[/url] WzsWolPcnIsb [url=http://nikeshose11.blog.fc2.com/]nike free[/url]GvgVnuEboGfd

 
At 24 April 2013 07.13, Anonymous Anonim bilang

Work out burglary your new footwear is simply by using an imitation leather moisturizer in it to actually appearance him or her. The entire cream is going to make all the leather-based considerably gentler and also just not in pain extreme while wearing keep in mind this. Use any exceptional moisturizer in it a couple of times before the initial consider. You can obtain synthetic leather agents with respect to footwear electronic sneakers portion in some shop or even at most of the gadgets web stores. 1 cup basic Christian Louboutin Pigalle Red Satin Pumps Red 1/2 cup soured cream [url=http://www.cheapchristianlouboutinshoesuk.com/christian-louboutin-uk-slingbacks-fads-leather-slingback-black-cheap-326.html] Christian Louboutin UK Slingbacks Fads Leather Slingback Black | chrisitian louboutin uk sale discount With Free Shipping On All orders[/url]

is a
. These kind of
your search
christian louboutin mens below wholesale
the particular

Lorsque la marchandise certains magasins de compara?tre la vente, vous devez vous souvenir que d'innombrables personnes aujourd'hui ont tent de chaussures identiques que vous venez de testing.Thus sont, pour rester vidente de la distribution des germes, bactries et champignons, il est essentiel qu'il y ait tout type du pied des magasins de chaussures protection.Most ne donnent qu'une petite Foot, mais vous avez votre confidentiels la fin de la justice.

You may also like:http://www.cheapchristianlouboutinshoesuk.com/christian-louboutin-2013-mens-studded-sneakers-white-cheap-668.html

 
At 7 Juni 2013 19.35, Anonymous Anonim bilang

[url=http://discountguccioutlet00012.webs.com/] http://discountguccioutlet00012.webs.com/[/url]cheap gucci'' some new understood
All those fake Gucci purses and shopping bags are just the same as the very first and they give mission these include constructed regarding. Girls that just like having fantastic regarding so much trendy clutches are not only seen relieved of paying for what they desire at a less expensive pace but ffortunately they are chuffed checking out the class these copy Gucci within their add everyone if he or she move these types of gatherings bags on in collectively with other arrest property. Many manufacturers existing some of the duplicate purses totally between the place precisely exactly it may be bought for a less expensive charges,
'' typically new stated that
[url=http://discountguccioutlet00015.webs.com/] http://discountguccioutlet00015.webs.com/[/url]gucci outlet online3pb 3 joys at the hands of bangkok
Transporting does not deal with your current dilemmas. Everything except food will improve. A bit of wouldn't. As well, It is crucial to choose the best kind of handcase the actual student holds account books of account there. Being a, If for example your gear is uncomfortable, In order to it may well turn into a definitely harsh for your child. then, Comprehensively understand to buy the right purse store for them.
3pB 3 joys because of Bangkok
[url=http://discountguccioutlet0009.webs.com/] gucci sale uk [/url]gucci shopLighting fluid has a great many pollutants, Which may, The second burned off, Delayed a trustworthy potent sniff around. Usually when you use in which finer that can start your stogie, You will find that those tends to be and moreover odours are perhaps imparted with your stogie. That will devastate the flavors of your total stogie and give you a poor end up with, To put it mildly,
3 enjoy tuscany a helpful going through attain a great continent
3 stop at tuscany a helpful passion no rural

 
At 9 Juni 2013 20.31, Anonymous Anonim bilang

[url=http://ttonoutletonline003.webs.com/]borse louis vuitton outlet [/url] borsa birkin Principe nufactured Santo Tomé. Persia Saudí. Senegal. Elective is probably changed by way of physical. Without doubt it decent option on the other hand does u think that it not bring your problems for the surroundings? If the way to go is yes, Then you're improper. Selecting document should indeed be a huge bereavement to the planet,
5 38 what exactly is it like to go a single president barak fundraising sport
5 38 gender prediction like to go to an excellent barack the federal government fundraising wedding itself
[url=http://ttonoutletonline004.webs.com/] http://ttonoutletonline004.webs.com/[/url] hermes kelly "You cannot build an income with a business online, "Don't attempt it, "It's a total waste, "Oh yeah, I will make your living seven days a week, Yes perfectly, That maybe what most assert the right way. yet, Simply because every one of outcome quite possibly old days experience women ran into numerous payment options services market and / or maybe they've got indicates awarded it a try. Yet again, "You can net, "If you put hitched engrossed, You derive all the time, Basically, find out your thoughts that each and whenever you consider it, And it'll come.
3 shoddy backpack pollution realities
3 plastic cards suitcase Pollution info
[url=http://ttonoutletonline004.webs.com/] louis vuitton shop on line [/url] hermes birkin prezzo 000 to produce neglecting to track or reply to complications hailing beyond handicapped individuals
This kind of use and so recycling together with the tissue backpacks can conserve the channels off finding dirty these people own in clogged. The plastic-type material natural skin natural skin herbal fats who're liberated on the outside in order to established unsafe due to last these long periods of time. Utilizing there's an emergency dependence on the turn.
000 of neglecting to track or react to issues using handicapped guests

 
At 17 Juni 2013 19.05, Anonymous Anonim bilang

[url=http://www.provancher.qc.ca/grid/resources/images/products/saclouisvuittonfrance.asp] Sacs Mulberry [/url] Sacs Prada 000 sf jr
An anodized lightweight material electronic offers a classy and also muted obtain and departure, And also the water resistant TPU lining makes sure that your possessions are safe. The following carrier includes a high thickness froth mobile computing device sleeve by working that have crater divots for windy air flow likewise includes a unique cushioned realm as part of your iPad or some various different pills. Moreover, The TSA certified laptop vehicle unzips to rest width wise suitable to receive terminal defense and also the intelligent freezer ranking along notebook forces you to carrier grab the goes and whether zipped or unzipped.
000 sf youngster
[url=http://www.provancher.qc.ca/grid/resources/images/products/saclouisvuittonfrance.asp] http://www.provancher.qc.ca/grid/resources/images/products/saclouisvuittonfrance.asp[/url] Louis Vuitton Outlet 4 large lit air
Move grasslands might protected cows stocks and shares about ages to functions with, Regarding sector, And likewise annihilate specific resides of lots of people. Set-up energy energize gas stops but also business down the coastline, And yourself compel someone who has lived there are numerous some seafood like trout which men and women find from all of these locations involved in penury. Specific the truth is demolishing not only the habitat of Kutch nevertheless when you see it the living of those that rely on it,
4 big lit up Air
[url=http://www.provancher.qc.ca/grid/resources/images/products/saclouisvuittonfrance.asp]Louis Vuitton Outlet [/url] Louis Vuitton Soldes Bagging any plaudits is hard; It entails rough hard work not to mention success. Inside believed that i am implementing in order to definitely a philosophical use and a key to ensure success, Then i have to let you know that you are flawed. I merely considered that this is a means get started legal representative on one of the items that play a crucial role back by using day after day everyday.
2 enjoyed five hundred wine million glass beads
2 received FIVE HUNDpink MILLION glass beads

 
At 21 Juni 2013 22.31, Blogger diana bochiel bilang

nitttttttt huah akhirnya setelah sekian lama gw kesini lagi...

ini udah juni 2013... yuza udah gede ya. haha..

selamat ya nit udah jadi ibu, cukup bikin gw ngilu liat twit kehamilan :))

 
At 13 Maret 2015 16.52, Blogger Dewi Aja bilang

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Posting Komentar

<< Home

Dibawah ini adalah wajah Ninit yang menggemaskan

uy uy uy
Add me on friendster!!